Saturday, 25 March 2017

bila kau cuba nak betulkan keadaan
tapi sebenarnya kau cuma menambah bebanan. 

umpama tikus baiki labu.
tapi. 
entah entah tikus baiki labu pun menjadi.


loser ah kau ikin.

Wednesday, 7 January 2015

Rasa itu tidak lagi sama

Putaran kehidupan
Lumrah nya begitu
Apa yang kita mahu
Tidak semuanya kita dapat
Ada hikmah
Bersabarlah

"Boleh apa yang kamu suka itu tidak baik untuk kamu". 



Take care everybody.
May ALLAH ease everything you do.
Semoga baik baik sahaja kalian.

Wednesday, 27 August 2014

Lumrah bila gembira gembira je. Mesti ada something happen yang buat rasa sedih. Haha.
Mungkin memang takde kot peluang nak rasa bahagia okay tu macam mana. Sadis gila.

Semua orang nak rasa gembira.
Semua orang nak rasa betul betul okay.

Mungkin sebab selalu bila berlaku apa apa. Selalu simpan dalam hati.
Dah kat situ je tempat paling selamat.
Nak letak mana lagi?

Hm.

Aku bukannya kuat sangat macam orang lain.



Tolong. Izinkan aku boleh rasa macam mana bahagia tu. Macam mana rasa ada adik sendiri. Please?
Stay je sampai bila bila. Boleh ke? 😔

Friday, 15 August 2014

Pernah tak rasa lawan dengan diri sendiri?
otak cakap lain.hati cakap lain
penat taktahu nak menang kan siapa
at last kau pun putus asa
tutup mata .tdo diam diam.

Haih.
lagi bertambah sedih bila kau tak okay tu
kau effect kat orang lain
lagi bertambah teruk bila kau punya ego yang
tinggi
kalah klcc

hm.
penat.
dahla tak reti nak luah perasaan tu
rasa macam bodoh gila
)':




kepada insan yang berkenaan.
maaf eh? taktahu ni kali ke berapa nak minta maaf.bosan rasanya dengar orang minta maaf ni
haih. I'm so sorry.take care. sory.aku tahu aku paling worst dalam menunjukkan kasih sayang. Sorry.  (':

Sunday, 13 July 2014

Pertengahan.

saat berganti minit
minit berganti jam
jam berganti hari
hari berganti minggu
minggu berganti bulan
bulan berganti tahun
malam berganti siang
siang berganti malam

selagi masih bernyawa
itulah putaran yang akan dilalui
sama ada mahu atau tidak

orang sekeliling pun silih berganti
untuk menunggu yang setia 
satu dalam seribu
mungkin satu dalam sejuta
dan akhirnya tika itu tinggal sendirian terkapai

tika itu baru tahu siapa diri sebenar
di mana kekuatan sendiri
tapi tidak mengapa
kau masih punya Tuhan 
yang tidak pernah meninggalkan
kuatkan hati
teruskan melangkah

dunia ini memang tidak adil
dan memang tidak akan pernah adil
teruskan melangkah
jangan pernah mengalah.


--makin besar makin bertambah usia makin banyak soalan daripada jawapan.Rumit. lebih lebih lagi dengan objek yang punya hati dan perasaan. ah sudah--